Ministerul Educației transmite data la care angajații din Învățământ primesc salariile

312

Ministerul Educaţiei Naţionale transmite, printr-un comunicat de presă, că angajaţii din Învăţământ nu vor primi salariile înainte de Paşte, ca în cazul altor bugetari, ci săptămâna viitoare, pe 13 aprilie.

„Pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, la fel ca pentru toate unităţile aflate în subordine/coordonare, finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară. Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între zilele de 1 – 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare şi cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unităţi de învăţământ şi de salariaţi”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către MEN.

Potrivit instituţiei, luna aprilie este importantă pentru că salariaţii din învăţământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018, iar întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata.

În consecinţă, având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ