Asistent medical al unui spital din vestul țării, trimis în judecată pentru trafic de influență

315

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a finalizat rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a asistentului medical Sorin Mircea F. pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291, alin. 1 Cod penal, raportată la art. 6 din Legea 78/2000.

Potrivit rechizitorului, în decembrie 2015, asistentul medical, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, a pretins şi a primit de la doi investigatori sub acoperire câte 300 de lei, „promițând că va interveni și, ulterior, intervenind efectiv la medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița pentru ca aceștia să îi completeze/parafeze în fals fișele medicale”.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA din cadrul M.A.I. Rechizitoriul a fost întocmit de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Laura Gabriela Iancu, şi a fost avizat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

De precizat că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal, care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa: argument-cs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ