Minciunile pe care ni le servesc firmele de asigurări! RCA a crescut cu 25%, în timp ce daunele plătite au scăzut

242

Minciunile pe care ni le-au servit firmele de asigurări, cum că majorarea RCA-ului ar fi urmare a creşterii daunelor plătite de asigurători a fost demascată. Datele ASF arată că daunele plătite au stagnat în ultimii doi ani, înregistrând chiar o uşoară scădere, în timp ce tariful pentru asigurarea RCA a crescut cu 25% în ultimul an şi cu 45% în ultimii doi ani.

Astfel tariful mediu a unei poliţe RCA pe un an a crescut în primul semestru din 2016 cu 24% faţă de aceeai perioadă din 2015, de la 565 de lei la 701 lei, în condiţiile în care daunele totale plătite de companiile de asigurări au scăzut de la 1,067 miliarde de lei la 1,034 miliarde de lei în aceeaşi perioadă.

Da altfel, daunele totale plătite de companiile de asigurări stagnează de mai mulţi ani în jurul valorii de un miliard de lei, iar valoarea medie a poliţei de asigurare RCA a crescut chiar cu 45% în primul semestru din 2016 faţă de primul semestru din 2014.

În nici un alt sector de activitate din România, preţurile sau tarifele nu au cunoscut o asemenea majorare în ultimii doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ