Mina a luat încă o viață! Un ortac de 40 de ani a murit după o lună de suferință

331

Minerul accidentat la începutul lunii decembrie a anului trecut a încetat din viaţă. Bărbatul, Marian Curec, în vârstă de 40 de ani, a fost internat la Timişoara la scurt timp după accidentul căruia i-a căzut victimă chiar de Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor, potrivit glasul-hd.ro.

Accidentul s-a petrecut pe 3 decembrie la Exploatarea Minieră Livezeni. Din primele informaţii reieşea că Marian Curec a alunecat şi a căzut sub o pompă de evacuare a apei. Accidentul a avut loc într-o zonă situată la 300 de metri sub nivelul solului. În momentul în care a fost scos din mină, bărbatul era conştient şi cooperant, dar acuza dureri în zona capului şi a unuia dintre umeri, după cum spuneau atunci reprezentanţii ISU.

Câteva zile mai târziu s-a aflat că, de fapt, după ce a căzut, salopeta minerului a fost prinsă de un angrenaj al pompei de evacuare, iar de aici i s-au tras leziunile grave. Marian Curec a fost supus unor intervenţii chirurgicale la Timişoara. Ieri după-amiază a încetat din viaţă la spitalul în care a fost operat.

Evenimentul se încadrează într-o adevărată serie neagră a accidentelor de muncă petrecute în Valea Jiului, în ultimele luni. La începutul lunii octombrie, doi mineri de la Lupeni au murit striviţi într-un abataj. La câteva săptămâni după aceea, alţi doi mineri au murit din cauza unei explozii petrecute în subteranul minei Uricani.

LĂSAȚI UN MESAJ