Milionarul din Banat oprit de corupție să schimbe la față o stațiune celebră!

5095

Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca se luptă de 13 ani cu autorităţile locale pentru a realiza o staţiune de schi pe Muntele Mic.

Milionarul timişorean Romeo Dunca este o figură aparte în lumea oamenilor de afaceri din Timişoara. Acesta conduce cea mai mare firmă de transport internaţional, Dunca Expediţii (are peste 700 de angajaţi), iar de ani buni se luptă pentru finalizarea investiţiei în pârtia de schi de pe Muntele Mic. Romeo Dunca este unul dintre cei 38 de bănăţeni care propun un proiect de ţară, care să urmeze modelul economic al judeţului Timiş.

“Nu am fost părtaş la vandalizarea României şi nu am datorii la stat. Am realizat, în aceşti ani, un profit net de peste 15 milioane de euro, pe care, în parte, am hotărât să-I investesc în turism. Legislaţie proastă şi veşnic în schimbare. Impozitele pe muncă cele mai mari din Europa. Zeci de taxe servite la pachet, cu birocraţie cât cuprinde, şi, ce e mai grav, nicio protecţie împotriva furturilor, de orice fel. În loc ca impozitul pe profit să fie mai mare şi linişte pentru a putea realiza profit, ne minţim cu cotă mică de impozitare, la final, dar e aproape inuman de greu să ajungi la ei. Dacă nu eludezi legea. Sau nu ai lucrări cu statul, printr-un cunoscut sau un neam ce e bine ancorat politic. Legislaţia noastră este proastă, întrucât cei ce fură sunt protejaţi. De exemplu, un administrator de firmă, ce dă ţepe, scapă foarte uşor şi nu înapoiază prejudiciul din cauza legilor ultra-permisive. Şi, culmea, acesta poate înfiinţa altă societate, cu care poate păcălii pe alţii. În alte ţări, cei care dau ţepe, nu mai pot înfiinţa altă firmă, până nu se împacă cu creditorii”, e de părere Romeo Dunca.

Omul de afaceri se confruntă cu probleme mari în a investi în turismul din Caraş-severin. De 13 ani se luptă pentru a realiza o staţiune de schi pe Muntele Mic. Este vorba de o istalaţie pe cablu, de ultimă generaţie, care deserveşte o pârtie de trei kilometri, de o istalaţie ce produce zăpadă artificială şi o nocturnă. Până acum a plătit şase milioane de euro.

Citeşte mai mult: adev.ro/ppkfxb

LĂSAȚI UN MESAJ