131 de kilograme de cocaină pură ridicate de pe litoral

267

O operațiune de amploare se desfășoară de două zile pe litoralul românesc, unde peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi caută pachete cu droguri. De vineri seară și până acum, au fost ridicate 131 de kilograme, anunță Poliția Română.

Autoritățile precizează că operațiunea este încă în desfășurare. Doar în această dimineață au mai fost găsite alte cinci pachete!

Drogurile erau înfășurate în saci impermeabili și în veste de salvare, iar pe unele pachete erau scrise nume codate, precum CR7 – acronimul fotbalistului Cristiano Ronaldo. Autoritățile au avertizat cetățenii să nu deschidă pachetele și să sune imediat la 112, în cazul în care găsesc un astfel de colet.

Pachetele au început să apară pe plaje, după ce în urmă cu mai multe zile peste 200 de kilograme au fost găsite plutind în Marea Neagră.

Drogurile fac parte, cel mai probabil, din același transport de cocaină descoperit în urmă cu o săptămână în Delta Dunării, când  peste 800 de kilograme de droguri de mare risc au fost găsite într-o şalupă abandonată într-o zonă de plajă sălbatică din Delta Dunării. Cocaina provine din America de Sud și a fost adusă în Europa pe cale maritimă, iar valoarea acestora s-ar ridica pe piață la 300 de milioane de euro.

sursa: libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ