Miile de mașini abandonate pe străzi – o problemă de nerezolvat a Timișoarei?

288

Una dintre cele mai mari amenințări asupra mediului, a sănătății oamenilor și asupra imaginii Timișoarei – Capitală Culturală Europeană – o reprezintă, fără îndoială, miile de mașini abandonate pe trotuare, pe străzi și, cel mai grav, pe spațiul verde, multe dintre acestea aflate într-o stare înaintată de degradare.

Unul dintre locurile unde există multe autovehicule abandonate de mai mulți ani este strada Bujorilor, la ieșirea din Timișoara, către Chișoda, o zonă izolată și ferită de ochii autorităților.

Asemenea epave reprezintă o sursă de poluare formidabilă a mediului cu substanțe periculoase. Carosiile fiind distruse și ruginite, apa intră la motor, atunci când plouă, iar substanțele periculoase se scurg în pământ și în rețeaua de canalizare. Mașinile abandonate pare o problemă de nerezolvat a Timișoarei, deși Poliția Locală duce o campanile susținută de mai mulți ani pentru a le strânge. Din păcate, legislația actuală este prea complicată și, se pare, că ține cu “poluatorii” – șoferii care își părăsesc pentru totdeauna motoarele oriunde vor.

Iată explicația Poliția Locale Timișoara!

masini abandonate in timisoaraDe ce este o problemă grea și aproape imposibil de rezolvat? „Simpla sesizare a unui autovehicul ca fiind abandonat nu înseamnă că imediat acesta poate și să fie ridicat. Potrivit Legii 421/2002, vehicul fără stăpân este vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut. Vehicul abandonat este maşina de orice categorie, aflată pe domeniul public sau privat al statului, ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an.

Poliția Locală atrage atenția posesorilor de astfel de autovehicule să respecte legislația în vigoare deoarece riscă și sancțiuni de până la 2000 lei în cazul în care nu se conformează somației de elibera domeniul public a epavelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ