Mihaela a fost ucisă cu 26 de lovituri de cuțit. Avea 18 ani

6731

Mihaela a fost ucisă la graniţa dintre Franţa şi Elveţia. Avea 18 ani şi a fost identificată cu tehnologia 3D, pentru că era de nerecunoscut. Ucigaşul ei va fi judecat, chiar dacă neagă în continuare crima oribilă.

Un lucrător de frontieră, suspectat că ar fi omorât cu violență, în 2016, o româncă de 18 ani, va fi judecat în 2020 în fața Curții din Doubs. Tânăra, care era de nerecunoscut când a fost găsită, nu a fost identificată decât un an mai târziu.

Un judecător de instrucție din Besancon consideră că are „suficiente dovezi pentru a-l acuza pe suspectul în vârstă de 32 de ani pentru omucidere intenționată.”

Acest agent de pază, tatăl unui copil, a lucrat în apropiere de Lausanne, în Elveția. „Spune că este nevinovat, că a scăpat doar de trup.”, a spus magistratul. ADN-ul său a fost găsit pe corpul victimei, Mihaela Miloiu, ucisă în Elveția.

Trupul ei gol a fost descoperit de către tăietorii de lemne pe 15 decembrie 2016 în pădurea municipală din Frasnois (Jura), deasupra Cascadelor Herisson, în apropierea graniței cu Elveția, scrie swissinfo.ch.

Românca avea 26 de răni înjunghiate, dar nici una nu a fost fatală. Potrivit autopsiei, moartea a fost cauzată de mai multe lovituri la nivelul feței, unde avea oase și dinți rupți. Victima era de nerecunoscut.

Pentru a o identifica, Institutul Național de Cercetări Criminale de Jandarmerie (IRCGN) a efectuat o reconstrucție facială a tinerei, pentru a-i stabili portretul robot în 3D.

Anchetatorii elvețieni lucrau la acea vreme la un caz cu o rețea de pprostituate românce. Căutau o tânără prostituată, care a dispărut între 29 și 30 noiembrie 2016.

Între această dispariție s-a făcut o reconciliere, o carte de identitate cu numele Mihaelei Miloiu găsită în Sullens (Elveția) și cadavrul descoperit la Cascades du Hérisson. Identificarea s-a făcut complet la confruntarea ADN-ului ei cu cel al mamei ale, din România, la un an după moartea adolescentei.

Anchetatorii l-au audiat apoi pe suspect, care a mers la spitalul Pontarlier pe 30 noiembrie 2016 pentru a fi tratat la mână.

„El a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu victima. El a explicat că alţi oameni ar fi ucis-o.”, a declarat procurorul. „Dar nu a spus nimic, nici despre descrierea lor, nici despre vehiculul lor, nici despre arma folosită.”
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ