Migranții forțează în continuare granița de vest!

123

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a Sectorului PF Jimbolia, 6 cetățeni din Kosovo, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Alți doi cetățeni turci au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiș, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au depistat, în urma unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, pe direcția localității de frontiera Jimbolia, 6 cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliției de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Kosovo, toți bărbați, având vârste cuprinse între 24 și 37 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Timiș, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localității Cenad, două persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Turcia, ambii în vârstă de 19 ani și au intrat legal în țară, în urmă cu câteva zile în baza unor vize de scurtă ședere. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau vize pentru Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ