Trecători în pericol la Timişoara – cad bucăţi de tencuială și cărămizi de pe blocuri!

237

Blocurile de apartamente construite în Timişoara înainte de 1990 şi care nu au beneficiat de reabilitări termice în ultimii ani sunt un pericol pentru trecători. În mai multe zone din oraş, oamenii pot vedea cum de pe faţade se desprind cărămizi sau bucăţi de tencuială.

Asociaţiile de locatari au pus pe fadaţe afişuri pe care scrie „Atenie! Cade tencuiala!” sau „Atenţie! Cad cărămizi!” şi s-au oprit. Răspunderea este însă a lor şi locatarii trebuie să repare faţadele distruse.

De la începutul anului au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale, majoritatea la asociații de proprietari de la blocuri de locuințe din zone precum Gheorghe Lazăr, Simion Bărnuțiu, Electronicii, Virgil Magearu, Splaiul N. Titulescu.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal continuă verificările pe linia identificării imobilelor neîntreținute de pe raza municipiului Timișoara, proprietarii acestora riscând sancțiuni între 500 și 1000 de lei deoarece prin neîngrijirea clădirilor deținute încalcă prevederile HCL 371/2007 modificată.

Poliția Locală atrage atenția că astfel de verificări au loc nu numai la imobilele din zona istorică sau care fac parte din categoria clădirilor istorice, ci și în cartierele de blocuri, unde au fost constatate situații în care proprietarii, prin asociațiile în care sunt constituiți, nu întrețin imobilele în care locuiesc. Poliția Locală reamintește că proprietarii de imobile au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, chioșcurilor, a clădirilor amplasate la frontul străzii, să degajeze elementele de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor, să tencuiască și să zugrăvească periodic, să îndepărteze înscrisurile și desenele de pe acestea”, transmit poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ