Migranți, tentativă de dare de mită la frontiera Jimbolia. Cum au încercat să îi „îmbuneze” pe polițiști

31
Un grup de migranți a fost capturat la granița cu Serbia și este acuzat și de dare de mită. Transfugii, din Albania, au încercat să dea 1.000 de euro polițiștilor de frontieră de la Jimbolia pentru a-i lăsa să intre în țară, deși nu aveau documentele necesare.
La control, unul dintre cetăţenii albanezi a introdus într-o agendă suma de 1000 de euro şi a oferit-o polițistului timișean.
”Întrebat despre existența sumei de bani, cetățeanul albanez a declarat că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că cei patru nu au documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei și pentru a li se permite intrarea în țară. Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că fapta sa constituie infracțiune, context în care cetățeanul albanez a insistat, spunând chiar că poate oferi în plus suma de 500 de euro cu titlu de mită, pentru ca polițistul de frontieră să le permită continuarea călătoriei. Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a transmis Poliția de Frontieră.
Faţă de cei patru albanezi s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ