Ca la noi, la nimeni: asfaltăm, iar la scurt timp, spargem, din nou. Se întâmplă pe o stradă intens circulată din Timișoara

204

Toți cei ce circulă cu orice fel de mijloace de transport ori la pas, pe bulevardul Republicii, au avut o mare bucurie cu două săptămâni în urmă. După destul de multe luni de tergiversare harnicii meșteri de la firma de drumuri au reparat și asfaltat drumul.

Dar cum minunile nu sunt făcute să dureze prea mult, aceiași meșeri mari au venit din nou. Cu stâlpișori de plastic, care să delimiteze locurile de parcare din zonă. Au și pornit la lucru cu un elan demn de fapte mai mărețe. Imediat a început să se audă mașina de tăiat asfaltul cu disc diamantat, ce a „hăcuit” lungi șanțuri prin asfaltul proaspăt, ce nici nu a apucat să-și schimbe culoarea neagră în griul prăfuit atât de cunoscut.

Și dăi și taie… lucrarea terminată cu puțină vreme în urmă spre exasperarea șoferilor ce iarăși trebuie să facă slalom printre borne de plastic și muncitori echipați în portocaliu. Un trecător care a intrat în vorbă cu lucrătorii a aflat că acolo în asfalt ar fi trebuit să fie îngropate niște cabluri și niște senzori pentru fluidizarea circulației. Sigur că efectul a fost invers. S-a blocat și mai mult traficul și așa foarte aglomerat în acea zonă.

„Poate așa e tehnologia?”, se miră un alt trecător, care încerca să ajungă pe celălat trotuar. „Dar atunci de ce nu s-au pus senzorii imediat după terminarea drumului de acum două săptămâni?”

De fapt, este un cadou din partea firmei de specialitate. Au vrut ca șoferii să aibă o bucurie dublă. Cea de luna trecută și încă una acum când vor reuși să ascundă acele cabluri în asfalt.

LĂSAȚI UN MESAJ