Migranți, prinși când forțau trecerea în România

20

Doi albanezi au încercat să treacă ilegal granița din Serbia în țara noastră, pentru că aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Au fost prinși la Moravița.

„În data de 04.02.2020, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, două persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă.
Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi bărbați la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 28, respectiv 47 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, a transmis Poliția de Frontieră.

Au fost anunţate autorităţile sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ