Miercuri sărbătorim Unirea Mică, ce evenimente vor fi în vestul țării

605

Instituţia Prefectului Arad organizează o serie de manifestări dedicate sărbătorii Unirii Principatelor Române pe Platoul din faţa Palatului Administrativ, începând de la ora 10.00. Acestea va cuprinde intonarea Imnului Naţional, un ceremonial religios şi, la final, Hora Unirii. finalul manifestărilor din prima parte a zilei va fi marcat prin defilarea Gărzii de Onoare Comune, compusă din detaşamentele de militari ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne, acestea din urmă aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad.

Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad, organizează, în sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, un concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor Române. În partea a doua orchestra „Rapsozii Zărandului” va prezenta un program alcătuit din piese autentice de muzică populară românească.

Prefectura Bihor organizează, de la ora 12, o ceremonie în Piaţa Unirii din Oradea, ca de obicei, la statuia ecvestră a primului unificator al românilor, voievodul Mihai Viteazul.

În Caraș-Severin miercuri, între orele 10.00-11.00, pe Platoul din faţa sediului Instituţie Prefectului Caraş-Severin, va avea loc o activitate dedicată  Unirii Principatelor Române. Această manifestarea va consta în desfăşurarea “Horei Unirii” cu participarea personalului din cadrul I.J.J. Caraş-Severin, I.P.J. Caraş-Severin, I.S.U. Caraş-Severin şi Instituţia Prefectului.

La Deva, în Piaţa Unirii, începând cu ora 11,00 se va oficia o slujbă religioasă, cei prezenţi vor fi invitaţi să se prindă apoi în Hora Unirii, pentru final fiind programat un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Românaşul”, al Liceului de Artă din Deva, Grupul folcloric „Florile Dorului” şi Ansamblul „Făeragul” din comuna Certeju de Sus.

În municipiul Hunedoara, manifestarea dedicată Unirii Principatelor va avea loc în Parcul Tineretului, de la ora 11,00, şi va cuprinde un spectacol de dans şi muzică populară, susţinut de Ansamblul de cântece şi dansuri „Haţegana”. Evenimentul se va încheia cu Hora Unirii, la care sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii municipiului Hunedoara.

Manifestările organizate de autoritățile din Timișoara dedicate Zilei Micii Uniri, vor începe la ora 10.00 la bustul lui A.I. Cuza, din curtea Inspectoratului de Poliţie Timiş, unde vor avea loc scurte alocuţiuni ale oficialilor locali şi, la final, hora.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ