Microbuzele cumpărate de Primăria Timişoara ies din garaj. Vezi ce trasee au!

362

Cele 6 microbuze cumpărate de Primăria Timişoara la finele anului trecut vor ieşi, în sfârşit, pe traseu. După ce au stat în depoul RATT aproape 3 luni, acum autorităţile au reuşit să le înmatriculeze şi astfel, ele pot plimba călătorii. Au fost obţinute, de asemenea, taloanele şi licenţele pentru transportul în comun.

Momentan unul singur va intra în circulaţie, primind deja aviz de la comisia de specialitate. Acesta va asigura o rută nouă, care va lega cartierul Ciarda Roşie de Calea Martirilor şi va ajunge până la capătul actualei linii 15.

Urmează ca şi alte 3 microbuze să transporte călători pe rute noi. Primarul Timişoarei nu a vrut să divulge traseele exacte, dar a declarat că sunt vizate cartierele Ronaţ, Mehala şi Cora.

Celelalte două microbuze vor fi folosite la ore de vârf pe rute aglomerate şi vor prelua surplusul de pasageri.

„Am vrea să facem anumite schimbări care vor asigura un transport în comun mai ritmic, mai convenabil şi cu o eficienţă sporită din punct de vedere economic. Unde nu avem mulţi călători vom băga microbuze şi vom scoate autobuzele, pe care le punem unde este nevoie”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Autorităţile au de gând să scoată autobuzele mari de pe liniile: Expres 6, linia 28, 29, 32, 21; locul lor va fi luat de microbuze. Asta după ce în Timişoara vor ajunge încă 14 microbuze, Primăria Timişoara contractând în total 20 de astfel de vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ