Mesajul unui poliţist după un accident rutier: „80% au scos telefoanele să filmeze”

435

Un poliţist de la Biroul de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti-Râmnicu Vâlcea transmite un mesaj dur celor care au asistat la un accident petrecut joi, în care au fost implicați și copii. Acesta spune că în loc să acorde ajutor victimelor, majoritatea au scos telefoanele să filmeze.

Poliţistul a scris pe Facebook că a avut un şoc când a văzut cum se comportă oamenii la un accident rutier în care a fost implicată o maşină în care se aflau doi copii de trei ani, doi copii de 13 ani, mama şi tatăl acestora: „80% din cei opriţi au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor”.

„Am sărit din echipaj pentru a acorda primul ajutor posibilelor victime, alături de mine au mai oprit şi alţi participanţi la trafic. (Aici am avut un şoc, nu cu privire la victime, ci la modul în care se comportă romanul nostru. 80 % din cei opriţi au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor). Din maşină am reuşit să scoatem : 2 copii de 3 ani , 2 copii de 13 ani şi mama acestora, tatăl rămânând încarcerat dar stabil”, a precizat polițistul.

Celor care au ales să filmeze victimele, în loc să încerce să le ajute, le transmite: „Bă românule care ai avut bani de un smartphone jmecher şi de ultima generaţie, ce suflet ai tu (…) să scoţi telefonul din buzunar şi să filmezi (…) suferinţa a doi copii mici în vârstă de trei ani răniţi care se zbat să trăiască? Tu (…) nu ai copii acasă, nu ai copii în familia ta? Atât te duce capul (…) să faci când vezi aşa ceva? Ce înseamnă mă filmarea aia pentru tine? Te duci acasă şi arăţi filmarea cu acei copii prietenilor tăi (…) aşteptând un soi de confirmare? Băi (…) nu îţi doresc răul că nu asta e menirea mea, dar dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo să stea toţi cu mâinile pe telefon aşa cum ai făcut tu!”.

Nu scriu despre asa ceva, de fapt nu scriu in general. Dar chestia asta trebuie scrisa sa ajunga la creierul celor care…

Opublikowany przez Marian George Achitei Czwartek, 15 sierpnia 2019

LĂSAȚI UN MESAJ