,,Mersul pe jos face piciorul frumos!”. Cei care nu se supun, riscă amenzi serioase! Ce pune la cale Primăria Timișoara?

300

În viitoarea ședință de Consiliu Local, alesii din Timișoara vor avea în față un proiect de hotărâre care prevede modificarea unei hotărâri de consiliu local, prin care se vor introduce, la contraventii, plimbările pe străzile pietonale și în pietele din centrul Timisoarei, cu următoarele vehicule pe roți: trotinete, role, triciclete și skateboard.

Adrian Orza, consilier la Primăria Timișoara, a dezvălui detalii referitoare la proiectul de hotărâre care urmează a fi pus pe masa consilierilor locali, spre aprobare sau dezaprobare. Orza a postat pe pagina personală de Facebook, fotografii cu Referatul ce va insoti viitoarea modificare de hotarare de consiliu, dar si cu documentul ce va fi supus votului.

referat pmt   referat pmt1

Potrivit documentelor, „Se interzice folosrea pe străzile și în piețele destinatei promenadei: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Piața Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărășești, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe. Lazar (tronsonul cuprins între strada Emanuil Ungureanu și Piața Unirii), strada Florimund Mercy, strada Enrico Caruso, strada G-ral Praporgescu, a oricăror mijloace de locomoție, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor, etc. Nu se au în vedere în enumerarea descrisă de mai sus cărucioarele pentru copii și pentru persoane cu dizabilitati.”.

Se pare că Primăria Timișoara a făcut o ,,grupare” a amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care se vor plimba cu vehiculele pe roți menționate, în zonele de mai sus, pe categorii de vârstă. Astfel:

Nerespectarea prevederilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională, după cum urmează:

– 400 lei, dacă persoana care folosește mijlocul de locomoție interzis are vârsta între 14 și 16 ani;
– 600 lei, dacă persoana care folosește mijlocul de locomoție interzis are vârsta între 16 și 18 ani;
– 800 lei, dacă persoana care folosește mijlocul de locomoție interzis are vârsta de peste 18 ani,

1 COMENTARIU

  1. Amenzi mai mari pt trotinete decat pt masinile care intra pe zonele pietonale. Umflatii astia de la conducerea Timisoarei vor sa-si poata parca limuzinele de lux chiar si pe trotuare fara sa le pese ca o femeie nu poate trece pe trotuar cu caruciorul din cauza limuzinei lor.

LĂSAȚI UN MESAJ