Merlin și-a umplut sacii la Pitești

126

A devenit o faptă de banal cotidian, o obișnuință a artiștilor de la Teatrul Merlin. Cum pleacă la un festival fie el național sau de peste hotare, fac cum știu mai bine și pleacă de acolo cu aproape toate premiile puse În joc. Nu e deloc simplu. De fapt, este rezultatul firesc a multelor ore de repetiții, a harului celor implicați de la direcția de scenă, echipa de actori, echipa tehnică și de ce nu chiar conducerea instituției. Dacă există și un text atât de frumos ca „Tinerețe fără bătrânețe…” succesul este aproape.

Marele Premiu al Festivalului „Așchiuță” a fost câștigat de Teatrul „Merlin”
Doar un an a trecut de la premiera spectacolului „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” și, iată, acesta continuă să fie recompensat cu premii, fiind apreciat de spectatori din întreaga țară, dar și de specialiști din domeniu.

În perioada 8–11 septembrie, numeroase spectacole valoroase ale teatrelor de animație din București, Râmnicu-Vâlcea, Oradea, Cluj-Napoca, Ploiești, Galați și Timișoara au fost prezentate la Pitești, unde actorii păpușari s-au reunit în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului pentru copii „Așchiuță”.

Păpușarii de la „Merlin” au prezentat la acest festival una dintre cele mai apreciate și mai tulburătoare producții din repertoriu. Este vorba despre „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, în regia lui Toma Hogea, din a cărui distribuție fac parte Laurențiu Pleșa, Alex Pîntea, Octavia Petrișor, Radu Văduva, Consuela Egyed, Maria Gornic, Luana Uncruțiu, Adriana Sâncrăian, Adrian Roșu, Cecilia Rodean.

Juriul festivalului a apreciat calitatea acestui spectacol pe care l-a recompensat cu mai multe distincții. Astfel, actorii timișorenii au primit Marele premiu „Florin Dumitru”, trofeul festivalului şi 1.500 de lei oferiţi de Consiliul Judeţean Argeș.

Premiul pentru regie a fost acordat domnului Toma Hogea pentru regia spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”;
Diploma pentru muzica originală i-a revenit compozitoarei Anda Tăbăcaru Hogea pentru muzica spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”;
Diploma pentru expresivitate și plastică corporală” i-a revenit lui Alex Pîntea, interpretul rolului „Calul”;
Diploma pentru viziune și inițiativă în teatrul pentru copii și tineret i-a fost înmânată lui Laurențiu Pleșa, managerul Teatrului „ Merlin”.

„Uimitor, cald, actual, cu adevărat impresionant prin soluțiile artistice găsite, prin simbolistică și prin mijloacele de expresie teatrală, «Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte» este un spectacol eveniment, pentru toate vârstele”, care merită aplaudat, și care se va juca din nou, în Timișoara, în luna octombrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ