Mentosane, suc cu pai, pufuleți. Scrisorile copiilor sărmani către Moș Crăciun pot fi ”adoptate” de suflete mari

218

Iniţiată pe Facebook, campania umanitară promovată de o tânără din Arad pentru sprijinirea copiilor sărmani şi bunicilor din satele ”uitate de lume” a stârnit un val impresionant de solidaritate printre românii din ţară şi străinătate.

Pentru al doilea an consecutiv, Alexandra Timar vine în sprijinul copiilor şi bunicilor sărmani din Vaslui, Arad şi Satu Mare.

Prin campania intitulată ”Adoptă o scrisoare”,”Crăciun pentru bunici”, ce se desfăşoara începând de astăzi, 12 noiembrie, şi până pe 17 decembrie, tânăra îşi doreşte ca alături de românii cu suflet mare să ofere cadouri la 1.000 de copii şi 500 de bunici, cu ocazia sărbătorilor de iană, ”cadouri simbolice care să genereze în mod obligatoriu un zâmbet cald şi certitudinea ca nu sunt chiar singuri pe lume”.

Prin intermediul reţelelor de socializare, tânăra din Arad a reuşit o nouă mobilizare impresionantă. Români din toate colţurile ţării, dar şi din diaspora anunţându-şi sprijinul.

Sute de copii sărmani au trimis scrisori către Moş Crăciun. Au ajuns însă în Arad, la Alexandra Timar. Scrisorile copiilor sunt pur şi simplu tulburătoare. Ei visează ca Moş Crăciun să le aducă o portocală, o banană, o pungă de pufuleţi sau… mentosane.

”M-am tot pregătit psihic pentru astfel de scrisori, ştiam clar ce fel de copii sunt în campanie, dar tot nu pot să nu vă spun ca nu e normal, suntem în anul 2018! În Europa! Undeva, cumva, greşim toţi…

În ce ţară trăim? Când crezi că le-ai văzut pe toate, apare o scrisoare din acesta. E acel moment în care eşti pe deplin conştient că nu le schimbi situaţia cu câteva cadouri pe an, doar le aduci o mica bucurie, poate o raza de speranţa”, mărturiseşte Alexandra Timar.

Citește mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ