Mediul de afaceri din Timiş înoadă relațiile cu Federația Rusă-VIDEO

264

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, dl. Valery Kuzmin, s-a aflat pentru câteva ore la Timişoara, la invitaţia Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş, unde s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din judeţ, şi a răspuns întrebărilor acestora. În cadrul întrevederii, Excelența Sa s-a referit la necesitatea amplificării relațiilor economice dintre cele două țări, și a apreciat bunele colaborări din domeniile cultural, educațional și științific dintre România și Federația Rusă.

Această întâlnire se datorează lui Alexandru Lukin, consilier economic al Ambasadei Federaţiei Ruse, care în 2016 a făcut o vizită la CCIAT, şi a promis că va face loby pe lângă excelenţa sa, ca în calendarul din 2017 să existe şi o vizită la CCIA Timiş. CCIAT , este prima Cameră de Comerţ, pe care o vizitează de când este investit.

Întâlnirea cu mediul de afaceri din Timiş a fost una pozitivă. Au fost întrebări despre turism, acordarea de vize şi timpul în care se acordă vize, sau despre cum funcţionează firmele cu investiţie rusă în Marea Britanie.

Firma Aura Mineral Water, producătoarea de „Apă de aur” , cu conţinut de aur şi argint, provenită din Munţii Banatului , s-a arătat interesată de a-şi desface produsele pe piaţa rusă, la care excelenţa sa şi-a arătat toată disponibilitatea de a sprijini furnizorul român să ajungă pe piaţa Rusiei.

„Domnul ambasador a înţeles că la Camera de Comerţ din Timiş nu se fac doar fizite protocolare, o strângere de mână şi o fotografie, ci înseamnă o agendă de lucru, înseamnă şi o propunere de organizare de evenimente „ a spus directorul CCIAT, dna. Florica Chiriţă.

În urma discuţiilor avute va urma o Misiune Economică la Moscova şi Sankt Petersburg, cu reprezentaţi ai Ambasadei Ruse la Bucureşti, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ împreună cu alte 14 firme, acolo urmând o întâlnire şi un schimb de experienţă cu firmele ruse, apoi cele ruseşti să se arate interesate de a investii în România.

În strategia Camerei de Comerţ, încă de anul trecut a venit ideea promovării produsele autohtone pe pieţele internaţionale, idee ce a acceptato arătându-se interesat.
Va urma de asemenea o promovare a firmelor româneşti în Rusia, CCIAT fiind foarte interesată de piaţa rusească, şi de asemenea un parteneriat de afaceri între firmele ruseşti şi româneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ