Medicii maghiari de la clinicile din Szeged ne fură pacienții. Ce ne lipsește aici?

1339

Lunar, sute de pacienți din România, ajung pe mâinile medicilor din Ungaria. Românii din vestul țării fug, mai nou, cu orice problemă medicală la specialiștii de peste granite.

„După trei controale aici, la medici specialiști diferiți, am ajuns la Szeged. La noi fiecare ne spunea altceva și nu am știu ce să aleg. Când e vorba de copilul meu aș merge oriunde, nu am cheltuit foarte mulți  bani, drumul e scurt și ieftin, așa că am făcut o alegere bună. Am urmat tratamentul dat de cei de acolo, m-au convins cumva că va funcționa”, ne spune mama Mariei, o fetiță de 3 ani cu probleme dermatologice.

Medicii maghiari îi primesc cu brațele deschise și spun că nu au mult mai multe decât au medicii români pe care îi laudă ca profesioniști.

Dr. Tóth Kálmán este  profesor,  şef de catedră la Clinica de Ortopedie a Universităţii din Szeged, acesta spune că la el pe masa de operație ajung în fiecare săptămână câțiva pacienți din România.

Cred că bolnavii au acces la o informaţie mai detaliată la noi şi condiţiile hoteliere ale spitalelor sunt mai adecvate, au rezerve cu baie proprie de exemplu, iar personalul calificat se găseşte în număr mult mai mare în spitalele din Ungaria. Am foarte mulţi colegi din România cu care mă aflu în legătură strânsă şi nu am niciun dubiu asupra ştiinţei lor în medicină şi în profesionalism  şi am o stimă foarte mare pentru ei. În fiecare săptămână operez unu sau chiar doi pacienţi care vin din România, Dr. Tóth Kálmán, care a luat parte în Timișoara la un seminar pe teme ortopedice.

LĂSAȚI UN MESAJ