Medic din Timișoara care refuză să mai facă avorturi: „Îi îndemn pe toți doctorii să renunțe la această practică”

21624
ionel cioata

Un medic ginecolog din Timișoara, care refuză să mai facă avorturi de ani buni, îi îndeamnă pe toți doctorii ginecologi din întreaga țară să renunțe la această practică. Este vorba despre medicul Ionel Cioată, care refuză să mai facă avorturi la cerere din anul 2000.

Doctorul timișorean povestește că a luat această hotărâre după ce a mers să se spovedească, iar preotul nu a dorit să-l împărtășească pentru că face avorturi și astfel „ucide o viață”.

Din păcate, mulți medici trăiesc ancorați în lumea materială. Decizia de a nu mai face avorturi a fost grea, eram în postul Crăciunului, soția era însărcinată, și am mers să-i spun unui preot durerea pe care o aveam în suflet. Părintele mi-a zis că sunt pe un drum greșit și că o să plătesc cu sufletul pentru avorturile făcute. Atunci am decis să mă schimb„, povestește Ionel Cioată.

Medicul ginecolog timișorean spune că viața lui s-a schimbat în bine din momentul în care a luat această decizie, iar acum încearcă să convingă femeile care doresc să facă avort să păstreze, totuși, copilul.

Îi îndemn pe toți medicii ginecologi din țară să renunțe la această practică. Un copil este o binecuvântare pentru o familie, nu este o pedeapsă. Trebuie să luptăm ca să vină pe lume fiecare suflet pe care Dumnezeu îl rânduie. Să nu ne opunem acestui lucru“, crede medicul Ionel Cioată.

LĂSAȚI UN MESAJ