Medalie de bronz la Mondiale ratată de luptele timișorene

74

Luptătoarea Estera Dobre a ratat câștigarea unei medalii la Campionatele Mondiale de la Paris. Sportiva din Jimbolia ce este legitimată la CSM Timișoara a pierdut la mustață finala mică a categoriei 53 de kilograme.

În premieră pentru luptele românești, delegația tricoloră a avut două reprezentante în finalele Campionatelor Mondiale, competiție ce are loc în această perioadă la Paris. Este vorba de sportivele Alina Vuc şi Estera Dobre prezente la categoriilor 48, respectiv 53 de kilograme.

Dobre este un produs 100% al școlii timișene de lupte, fiind formată la CSȘ Jimbolia iar în prezent e legitimată la CSM Timișoara. Este componentă de bază a lotului național pentru care a cucerit de-a lungul carierei sale șase medalii de argint la Campionatele Europene; ultima dintre ele a fost anulată după ce a căzut la un test antidoping și a primit o suspendare de doi ani.

Dobre a trecut, în calificări, de Hyungjoo Kim (Coreea), și apoi de Maroi Mezien (Tunisia). Însferturile de finală a învins-o pe Sheetal Tomar (India), însă în semifinale drumul i-a fost barat şi de viitoarea campioană mondială, Vanesa Kaladzinskaya (Belarus), cu 8-2. În meciul pentru bronz sportiva din Jimbolia a pierdut cu 2-1 în fața grecoaicei Maria Prevolaraki. Rezultatul rămâne cea mai mare performanță a Esterei de la revenirea în circuit, după expirarea în anul 2015 a suspendării.

Colega de lot a Esterei a reușit să câștige prima medalie românească la Mondiale. Alina Vuc a cucerit argintul după ce a cedat cu 14-4 în finala cu japoneza Yui Susaki.

Sferturi pentru Guidea

Tot la Paris, Ivan Guidea a reprezentat cu brio clubul la care este legitimat, CSM Lugoj. Luptătorul din Moldova ce a primit cetățenie de câțiva ani s-a oprit în sferturile de finală ale categoriei 61 de kilograme. El a fost învins de turcul Cengizhan Erdogan cu 5-3.

Guidea a fost desemnat sportivul anului 2016 în județul Timiș, la egalitate cu atleta Adelina Pastor și tenismena Adina Diaconu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ