Meciul dintre Primărie şi Curtea de Conturi ajunge în instanţă! UPDATE. Primăria Timişoara va angaja o casă de avocatură

533

Consilierii locali din Timişoara se reunesc de urgenţă, joi, 3 martie, de la ora 15:00. Asta pentru a stabili detaliile pentru a deschide o nouă acţiune în instanţă. De această dată primarul vrea să dea în judecată Curtea de Conturi pentru că aceasta îşi menţine punctul de vedere legat de finanţarea ilegală a echipelor de fotbal din Timişoara.

Termenul până la care poate fi contestată decizia Curţii de Conturi expiră vineri, 4 martie. Iar la şedinţa de marţi, 1 martie, consilierii locali nu au căzut de acord asupra modului în care vor fi reprezentaţi în instanţă.

Primarul le ceruse să plătească o firmă de avocatură din propriile buzunare. Aleşii au cerut răgaz de analiză, iar acum edilul a convocat de urgenţă şedinţa pentru a putea contesta decizia inspectorilor până vineri.

Proiectul de hotătărâre care prevede angajarea unei firme de avocatură pentru proces nu este publicat pe site-ul instituţiei aşa cum prevede legea. Mai mult, nu se cunoaşte suma pe care autorităţile sunt dispuse să o plătească pentru reprezentarea în instanţă. Consilierii locali vor avea ultimul cuvânt la şedinţă.

UPDATE. Primăria Timişoara va angaja o casă de avocatură pentru a-i reprezenta interesele în instanţă în procesul cu Curtea de Conturi.

După mai bine de 2 ore de dezbateri, consilierii locali s-au înţeles cu aparatul de conducere a Primăriei Timişoara şi au decis că vor angaja avocaţi. Asta, pentru a încerca, din nou, să obţină în instanţă anularea deciziei Curţii de Conturi potrivit căreia finanţarea echipelor sportive din oraş este ilegală. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, mai exact din bugetul local al Timişoarei.

Acest nou proces vine după ce inspectorii Curţii de Conturi şi-au menşinut punctul de vedere de anul trecut, când au decis că finanţarea echipei de fotbal Politehnica Timişoara, patronată pe atunci de Marian Iancu, a fost ilegală. Prejudiciul pe care trebuie să îl recupereze primăria de la Iancu este de 27 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ