Din mai, Big Brother te va urmări, peste tot, în Timișoara!

6385

Peste aproximativ două luni, Timişoara va deveni un oraș mult mai sigur și mai „comod” pentru cei peste 350 000 de locuitori ai săi.

Pe la mijlocul lunii mai, sistemul de management al traficului, finanțat din fonduri europene cu peste 4 milioane de euro, va deveni operațional. Asigurările vin din partea viceprimarului Timisoarei, Dan Diaconu, care ne-a declarat că întreaga operațiune decurge conform graficului prevăzut în relația cu finanțatorii externi.

„Începând cu luna mai, traficul rutier va deveni mult mai prietenos cu șoferii, întrucât sistemul de management al traficului va regla practic semaforizarea în toate intersectiile importante din oraș. Acest fapt înseamnă că semafoarele vor fi sincronizate în asemenea manieră, încât fluidizarea circulației va fi mult mai bună decât este în momentul de fată” , a precizat Diaconu.

El susține că, grație noului sistem de management al traficului, șoferii vor pierde cu 25% mai puțin timp în aglomerația din oraș !

Pe de altă parte, viceprimarul Timișoarei susține că prin montarea a circa 250 de camere video, aproape întregul oraș va fi monitorizat și va deveni astfel infinit mai sigur în comparație cu situația de astazi.

„Ştiu că unii vor spune că e vorba de o supraveghere de tip Big Brother, dar nu va fi vorba de chestiuni care să afecteze intimitatea locuitorilor. E vorba doar de faptul că aceste camere video vor putea fi folosite de poliție pentru a descoperi, acolo unde este cazul, diversele forme de încălcare a legii, cum ar fi agresiuni, vandalizarea unor spații publice sau de alte fapte nocive pentru securitatea timișorenilor”, a dat asigurări, Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ