Jumătate de milion de euro din drepturile TV pentru Poli Timişoara

225

ACS Poli Timișoara va primi aproape jumătate de milion de euro din ultima tranșă a drepturilor TV. LPF a anunțat tabelul cu ultimele bonificații primite de cluburile din Liga I în acest sezon.

Finalul sezonului regulat a clarificat și cuantumul sumelor pe care Liga Profesionistă de Fotbal le va vira cluburilor din Liga I. Vorbim despre valorile calculate în funcție de locul ocupat în clasament înaintea intrării în play-off și play-out.

Poli se numără printre grupările cele mai sărace ale campionatului din acest punct de vedere, urmând a încasa 442.000 de euro în ultima tranșă ce va fi platita in zilele urmatoare. Clubului bănățean totalizează astfel 1,299 milioane de euro încasați din drepturile TV în acest sezon.

Doar Petrolul, Chiajna și Voluntari primesc mai puțin bani în ultima tranșă, cu un minus de 50.000 de euro. La polul opus o regăsim pe lidera ierarhiei, Astra Giurgiu, premiată cu 1,44 milioane de euro. Dinamo (1,24 milioane) și Pandurii (1,09 milioane) sunt celelalte grupări ”îmbogățite” de LPF.

În calculul sumelor din ultima tranșă s-a luat înconsiderare doar clasarea finală. Precedentele două tranșe din drepturile TV au fost virate în vară, respectiv îna începutul acestui an. Prima tranșă s-a acordat în baza clasării din stagiunea precedentă, iar rata a doua a fost una fixă către toate cluburile.

Sumele vor fi virate către cluburi în perioada imediat următoare și vor reprezenta salvarea pentru multe dintre grupările românești. Drepturile TV acoperă 70% din bugetul cluburilor sărace.

În total LPF a distribuit în acest sezon 27,5 milioane de euro către cluburile din prima ligă, bani proveniți din contractul semnat cu Intel Sky Broadcast, deținătoarea drepturilor TV.

LĂSAȚI UN MESAJ