Măsuri de igienă luate și nu prea în transportul public

60

Autoritățile trebuie să ia măsuri de prevenție împotriva răspândirii virusului chinezesc. Dacă la granite și la Aeroportul Timișoara angajații, polițiștii de frontieră și medicii poartă măști și mănuși, personalul CFR se bucură doar de dezinfecția atentă a trenurilor.
Am discutat cu unii angajați ai Căilor Ferate Române și aceștia spun că nu au primit măști sau dezinfectante de mâini. Acestea nu există în trenuri, gări sau în locomotivele conduse de mecanici. Oamenii spun că își pun sănătatea în pericol. Măsurile din trenuri trebuie luate de CFR Călători, care gestionează materialul rulant al companiei.

În schimb, CFR SA a întreprins unele măsuri. Peste tot există afișe de informare despre COVID-19 și despre procedurile de igienă ce trebuie luate de călători.
”CFR SA a demarat încă din data de 25 februaruie CAMPANIA DE INFORMARE PUBLICĂ în GĂRI și în mediul online, cu tema: Măsurile necesare de igienă și protecție în vederea prevenirii infecției cu noul tip de virus COVID-19.

CAMPANIA DE INFORMARE PUBLICĂ a călătorilor demarată încă din data de 25 februarie 2020 de CFR SA constă în:
– expunerea în stațiile de cale ferată a afișelor educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus
– difuzarea unui MESAJ DE INTERES PUBLIC în stațiile de cale ferată și în mediul online – privind Măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus, transmise de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății
– notificarea tuturor agenților economici cu care sucursalele regionale au în derulare contracte de prestări servicii pentru salubrizare, dezinfecție sau care au închiriate grupurile sanitare să întreprindă demersurile necesare privind luarea tuturor măsurilor necesare de prevenire a infecțiilor cu coronavirus”, a transmis CFR SA.
În Gara de Nord din Timișoara situația nu este cea mai fericită, dar nici cea mai gravă. Există toalete deschise non-stop (pentru care se percepe taxă), este apă curenttă pentru spălatul mâinilor și săpun. Deasemenea, a fost innstalat un apparat de uscare rapidă a mâinilor. Din păcate, ingiena în toalete lasă de dorit. Mirosul din cabine este greu de suportat și WC-urile sunt murdare.
În mijloacele de transport din Timișoara nu au apărut încă aparate de dezinfectat. Adminstrația orașului de pe Bega anunțase, la finalul săptămânii trecute, că va cumpăra aceste dispositive. Ele nu erau instalate, marți, când am verificat și noi situația.


Toate detaliile despre răspândirea coronaviruslui și situația din regiunea de vest, puteți citi, joi, 5 martie, în ediția tipărită a ziaului Banatul azi.

LĂSAȚI UN MESAJ