Mașinile electrice vor putea circula fără griji pe A1. Ce pregătește CNAIR

33

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pregătește o licitație pentru a achiziționa mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice. Acestea urmează să fie amplasate pe autostrada A1 și A2. Momentan, potrivit unui act emis de minister, se pregătește documentația pentru licitație.

„În ceea ce privește instalarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, vă informăm că CNAIR SA are alocat proicetul care are ca scop instalarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice în spațiile pentru sevicii situate pe autostrada Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Orăștie – Sibiu (A1) și București – Medgidia – Constanța (A2). În prezent se elaborează documentele aferente necesare demarării licitației publice pentru încheierea unor contracte care au ca obiect principal instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice în spații de servicii situate pe tronsoanele de autostradă menționate mai sus”, se arată într-un răspuns oficial trimis de Ministerul Transporturilor site-ului profit.ro.

Vor fi cumpărate 18 stații unde șoferii mașinilor electrice vor putea să ”facă plinul”. Stațiile vor fi dispuse, pe ambele sensuri de mers, la o distanță de 70 sau 80 de kilometri. Pe autostrada A1, între Nădlac și Sibiu, pe tronsoanele existente, stațiile vor fi amplasate la următorii kilometri: 559, 480, 409, 340 și 260.

LĂSAȚI UN MESAJ