Lotul III Lugoj – Deva, risc de surpare. Deschiderea, posibil amânată până în 2021

253

Vești tot mai proaste de pe lotul III din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva. Surse din cadrul Companiei de Drumuri spun că există fisuri care au sursa în adâncime și există risc de prăbușire a șoselei rapide. În aceste condiții, nici CNAIR și nici Ministerul Transportuilor nu își asumă deschiderea segmentului de 21 de kilometri.

Potrivit surselor Banatul Azi, fisurile ajung în dembleu și până la terasament. Mai mult, aceste fisuri au apărut la kilometri 500 + 100, în condițiile în care, în 2017, terasamentul de la kilometrul 500 + 300 s-a prăbușit pe o lungime de 70 de metri. Pe atunci nu era turnat asfalt, ia constructorul a promis că ăa remediat problema. Se pare că nu a fost așa.

Potrivit acelorlași surse, terasamentul este realizat prost, la fel și șanțurile de scurgere a apei, ceea ce face ca autostrada să nu fie sigură.

În ceea ce privește garanția de bună practică aceasta a fost recuperată de CNAIR. Este în valoae de 10% din contract, adică aproximativ 60 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru reparații.

Însă, CNAIR pregătește o licitație pentru găsirea unei firme cae să efectueze o expertiză tehnică care ar urma să scoată la iveală neregulile de construire. Abia apoi se va putea vorbi despre reparații și o posibilă deschidere.

Dacă ne gândim la pașii birocratici, atunci, la fel cum spun și sursele noastre, lotul III dinn Lugoj – Deva va fi deschis în septembrie 2021!

Sursa foto – ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ