Mărturiile unuia dintre copiii torturați în orfelinatele lui Ceaușescu: „Ne-au bătut până când nu ne-am mai putut mișca”

359

La trei decenii de la prăbușirea comunismului în România, Vișinel Bălan,  consilier la grupul parlamentar al USR și activist civic, are încă amintiri dureroase despre perioada în care a crescut în orfelinat, în perioada comunistă.

Vișinel Bălan a fost unul dintre „decreței”,  copiii abandonați de familii sărace ca urmare a politicilor prin care statului a decis să lupte împotriva unei crize demografice prin interzicerea avortului.

„Ne-au bătut până când nu ne-am mai putut mișca”, își amintește activistul Vișinel Bălan, despre mediul din orfelinat, în care a intrat în 1987, la vârstă de doar două luni.

În orfelinatele lui Ceaușescu, copiii emaciați erau bătuți, abandonați în cuști, legați de paturi și îmbrăcați în zdrențe. Acestea au fost imaginile care, pentru întreaga lume, au fost definitorii pentru perioada de după Revoluția din 1989 din România.

În urma experiențelor sale, Vișinel Bălan a devenit vocea copiilor orfani de astăzi, luptând pentru drepturile lor. Tânărul este președintele ONG-ului „Vocea Copiilor Abandonați”.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ