Marius Raica a obţinut al doilea mandat de rector al UMF Timişoara!

3178

Vot, luni, începând cu ora 8, pentru postul de rector al Universităţii de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara!

Urnele s-au închis seara, la ora 20, iar numărarea voturilor a dus la stabilirea celui care va conduce, în următorii ani, prestigioasa instituţie timişoreană de învăţământ superior: profesorul universitar doctor Marius Raica.

Rectorul în funcție, Marius Raica, a obţinut detaşat al doilea mandat ca rector al UMF Timişoara, cu 473 de voturi la 105, în faţa contracandidatei sale, unul dintre actualii prorectori, profesorul universitar doctor Simona Drăgan. 604 de alegători s-au prezentat la vot din numărul de 696 înscriși pe listele de votare, însă 25 de voturi au fost anulate.

Raportul privind alegerile pentru noul mandat va fi transmis la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiiţifice în vederea confirmării rectorului desemnat în urma alegerilor. Ulterior confirmării rectorului vor fi numiți prorectorii și se va proceda la alegerea decanilor prin concurs și la numirea prodecanilor.

Marius Raica a condus Universitatea de Medicină și în ultimii patru ani. Rectorul UMF Timișoara este medic specialist urolog, dar a renunțat la specialitate în anul 2001, în favoarea carierei didactice și de cercetare. Marius Raica și-a propus, potrivit planului managerial, să dezvolte o universitate competitivă internațional, pregătită pentru anul 2020, să pună bazele unor programe competitive și atractive în plan internațional, să atragă tinerii cei mai talentați pentru formarea viitorului corp academic, să creeze condiții cât mai bune și perspective reale în carieră, să crească veniturile individuale ale tuturor angajaților, să facă din UMF Timișoara un pol de referință pentru programele de sănătate publică și să implice activ universitatea în viața Timișoarei și a zonei de vest a țării.

Citeşte: Alegerile pentru funcția de rector la UMF Timișoara, aproape de final

LĂSAȚI UN MESAJ