Marilen Pirtea renunță la indemnizația de deputat. Dar rămâne cu cea de rector-VIDEO

295

Deputatul PNL Timiș și rectorul UVT, Marilen Pirtea, vrea să renunțe la indemnizația primită ca și persoană politică și să investească în proiecte, persoane nevoiașe și în cadrul UVT. Legislația în vigoare permite cumularea funcției de rector și a funcției de parlamentar.

”Decizia mea este ca, în aceste condiții de cumul și de permisivitate legislativă a celor două poziții, să nu beneficiez de indemnizația de deputat. Noi voi beneficia de această indemnizație și nu o voi cumula cu cea de rector. În cuantumul acestei indemnizații va fi o parte transferată partidului la nivel central, iar cea mai mare parte o voi dona fundației Universității de Vest, în fiecare lună. Din indemnizație voi finanța și câteva proiecte educaționale și de asistență socială”, declară deputatul Marilen Pirtea.

Banii proveniți din indemnizație se vor folosi în atât în scopuri caritabile, cât și în dezvoltarea educației. Spre exemplu, deputatul va dona o parte din bani unor elevi din gimnaziu, școala primară sau ciclul preuniversitar, la propunerea directorilor de școli sau a primăriilor, care nu au situaţie fiananciară foarte bună, dar au rezultate deosebite la învățătură.

Sunt vizați elevii din județul Timiș, care au nevoi de sprijin financiar pentru a-și continua studiile, provin din familii numeroase sau sunt sprijiniți doar de bunici. Totodată elevii pot preveni și din anumite grupuri de minorități.

Studenții sunt menționați și ei în sprijinul financiar din indemnizație. Astfel, rectorul UVT va sprijini 4 proiecte ale asociației studenților, în valoare de 2.500 lei/proiect. Proiectele trebuie să aducă o valoare adăugată în domeniul civic, social, cultural pentru Timișoara. Vor fi luate în calcul doar proiectele aplicabile.

Indemnizația de deputat este în valoare de 5.400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ