Ciuhandu, Orza şi Cojocari vor să scape de acuzaţiile de abuz în serviciu din dosarul finanţării Clubului Poli, pe modelul „Alba Iulia”

263

Cazul de la Alba Iulia, când o instanţă a eliberat un condamnat pentru abuz în serviciu, în baza interpretării date de Curtea Constituţională, pare sa fie un precedent solicitat tot mai des. După Cluj Napoca, acum a venit şi rândul Timişoarei.

Dosarul finanțării Clubului de Fotbal Politehnica Timișoara, care este pe rolul Tribunalului Timiș, este singurul în care s-a invocat excepția de neconstituționalitate referitoare la abuzul în serviciu, a precizat judecătorul Călin Roman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș.

De asemenea, Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a declarat vineri că fiecare judecător poate hotărî în dosarul pe care îl are în lucru cu privire la invocarea excepțiilor de neconstituționalitate.

În acest dosar, inculpații sunt acuzați de abuz în serviciu sau complicitate la această infracțiune. Au fost trimiși în judecată fostul edil Gheorghe Ciuhandu, alături de viceprimarul din timpul mandatului său, Adrian Orza, secretarul primăriei din acea perioadă, Ioan Cojocari, și de alți opt angajați ai municipalității.

Procurorii DNA au reținut că acordarea unor sume de bani ”în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (…) nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală”.

Un raport al Curții de Conturi a arătat că finanțările pentru clubul timișorean de fotbal, venite din partea Consiliului Județean și Primăriei Timișoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.