Primarul Nicolae Robu explică ce a făcut la DNA

358

Primarul Nicolae Robu a decis să clarifice motivele care au stat în spatele audierii sale de la DNA București pe Facebook. Edilul spune e că este o ancheta normala și că și el vrea sa elucideze misterul retrocedărilor.

„CE-AM FĂCUT LA DNA ?
Astăzi, 17.02.2016, am fost audiat la DNA București, în cadrul unei anchete ample, care vizează vânzarea de locuințe de stat către persoane private, în perioada 1996 – prezent, pe baza legii 112/1995. Reamintesc: eu sunt Primar abia din 22.06.2012.
Se suspectează că, din cele peste 10000 de locuințe vândute, 1000 au fost vândute cu încălcarea legii. Dintre acestea 1000 asupra cărora planează suspiciuni, DOUĂ au fost vândute cu semnătura mea:
-un apartament cu o cameră, în suprafață de 26 mp
-un apartament cu două camere, în suprafață de 51 mp
Ambele sunt apartamente modeste, vândute unor familii modeste. Fac această mențiune întrucât ancheta a fost declanșată în urma unor sesizări de vânzare de locuințe foarte bune, la prețuri subevaluate, către persoane suspuse / potente financiar, presupus în condiții de corupție. Evident, nu este cazul, la vânzarea celor două locuințe cu semnătura mea.
Vreau să fiu foarte clar:
1. Ancheta DNA este una firească și total legitimă. Asupra înstrăinării patrimoniului statului și administrațiilor locale, mereu au fost suspiciuni și DNA are chiar datoria de a face lumină. Eu însumi am cerut în 2013 să se facă lumină în această zonă atât de suspectă în percepția publică (vezi documentul din poza 1)
2. Eu nu sunt învinuit de nimic, nimeni nu este învinuit în această etapă a anchetei. Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte
3. Preocuparea mea pentru legalitate absolută (risc pleonasmul) este dovedită de o mulțime de dispoziții scrise (respectiv note interne) și verbale prin care cer angajaților din aparat să respecte cu strictețe legea
4. În concret, cele două contracte semnate de mine au avut avize de legalitate de la juriști, dar, ulterior vânzării, eu am cerut, în scris, suplimentar deci, să mi se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. Și mi s-a garantat!”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.