21.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Marile firme din Franța au ales Banatul pentru afaceri de tip industrial

EconomieMarile firme din Franța au ales Banatul pentru afaceri de tip industrial

Aproximativ jumătate dintre companiile cu acţionari majoritari francezi au sediul în Capitală şi în cele două judeţe

În Bucureşti sunt cele mai multe companii controlate de oameni de afaceri francezi, iar activitatea lor se duce spre sectoare precum comerţul, construcţiile sau imobiliare

În Cluj ies în evidenţă industrii precum cea de IT sau cea de consultanţă, iar în Timiş companiile franceze s-au dus spre comerţ, construcţii sau către sectorul industrial, adică spre diverse tipuri de fabrici.

Companiile cu acţionari majoritari francezi care au afaceri în România sunt prezente în toate judeţele ţării, după cum arată datele de la Registrul Comerţului. Cu toate acestea, este vizibilă o tendinţă clară de concentrare în trei mari zone ale ţării, Bucureşti, Cluj şi Timiş, centrele de business recunoscute ale României, de altfel.

Astfel, în Bucureşti sunt cele mai multe companii controlate de oameni de afaceri francezi sau de companii din Franţa, mai mult de 1.900. Aceste companii au activitate în industrii variate, de la agricultură, industria alimentară, industria textilă, până la activităţi de editare a cărţilor sau industria IT, dar se pot vedea tendinţe clare de concentrare a activităţii lor pe sectoare precum comerţul, construcţiile sau imobiliarele.

În Cluj ies în evidenţă industrii precum cea de IT, una pentru care judeţul este recunoscut, având în vedere pepiniera de talente pe care o cultivă în facultăţile sale, precum şi industria de consultanţă. În Timiş, companiile franceze s-au dus spre comerţ, construcţii sau către sectorul industrial, adică spre diverse tipuri de fabrici.

Sursa: https://m.zf.ro

Citește și :