Mare atenție de unde vă cumpărați animalul de companie! S-au ales cu un câine… vopsit!

334

Surpriză de proporții pentru o familie din Constanța. Fericită de achiziționarea unui animal de companie rar, un pui din rasa bichon frise cu blana roșcată, a descoperit că patrupedul este, de fapt, alb.

Stăpânii au filmat momentul în care i-au făcut baie în cadă câinelui și au postat clipul video pe internet. În imagini se poate vedea cum, din blana micului animal, se scurge, la cotactul cu apa, vopseaua de culoare roșcată.

Puppy

⛔️Ce mai fac samsarii ca să vândă “bichoni” și nu numai! Si pentru a evita 1000 de comentarii inutile referitor la lipsa clinicii de professionalism versus actul de spalare al catelului, filmuletul a fost facut si transmis catre noi de “cumparator”

Opublikowany przez Clinica Veterinara AristocratVet Sobota, 7 grudnia 2019

Bichonii cu blana roșcată sunt foarte rari pe piață, iar prețul lor ajunge chiar și la 2.000 de lei pentru un exemplar.

Pentru a evita astfel de situații, specialiștii recomandă cumpărarea cățelului de la un crescător responsabil și respectat. De asemenea, îi puteți cere să vă arate cel puțin unul dintre părinții (femela sau masculul) puiuțului.

Câinele trebuie să aibă pedigree. Pedigree-ul, pe lângă faptul că reprezintă unica dovadă că animalul aparţine unei anumite rase, este actul care atestă genealogia acestuia și care oferă, astfel, celui interesat informații prețioase despre bagajul genetic al câinelui. Acest act de origine este eliberat doar de Asociația Chinologică Română prin Cartea de Origine și cu avizul Federației Chinologice Internaționale.

Sursa: constantadeazi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ