Mamă răpusă de cancer, soțul și copiii nu o pot îngropa. Sunt în carantină

135

O mamă a fost răpusă de cancer la Rovinari, iar soțul și copiii, care sunt în carantină la Rânca, nu o pot îngropa. Aceștia au venit din Anglia și nu pot părăsi decât după 14 zile locul de carantină.

Doi tineri şi tatăl lor care se află în centrele de carantină din staţiunea Rânca, după ce s-au întors din Anglia, trăiesc o dramă sfâșietoare. Mama celor doi şi soţia bărbatului a murit de cancer, iar aceştia nu pot participa la înmormântare pentru a-şi lua rămas bun.

Femeia, din Rovinari, judeţul Gorj, se lupta de mai mult timp cu cancerul, în timp ce toată familia ei era plecată în Anglia. În ultima perioadă, starea ei s-a agravat, iar cei doi copii şi tatăl lor au venit duminica trecută în ţară pentru a fi împreună de Paşte. Femeia a murit însă marți, spre disperarea familiei aflate în carantină, care nu poate pleca pentru a-şi lua rămas bun.

„Nu se poate face o excepţie şi să plece din carantină. Am cerut sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru a trimite un psiholog care să discute cu familia.”, a spus Narcis Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, citat de Adevărul.

Rebeca-Denisa, fiica femeii decedate, este studentă în anul II la Facultatea de Relaţii Internaţionale din cadrul „University of Greenwich“. Aceasta a spus, într-un interviu acordat pentru sursa citată că se simte bine, mai ales că a stat izolată în locuinţă în ultima lună, de când universitatea a întrerupt cursurile.

LĂSAȚI UN MESAJ