Mai tăiem nişte pomi în Timişoara? Primarul Nicolae Robu atrage atenția asupra pericolului copacilor șubrezi-VIDEO

675

Manifestările meteorologice extreme din ultima săptămână, printre alte necazuri pricinuite, au rupt și un numar copaci. La nivel de municipiu Timișoara, primarul Nicolae Robu are știință de circa 25 de arbori ce au fost scoși din rădăcină sau doar rupți parțial.

Și dânsul estimează că este un numar destul de mic. Din aceștia doar foarte puțini au făcut pagube. În cazul în care cetățeni care au suferit daune materiale se vor adresa primăriei cu cereri de despăgubire, se va analiza atent fiecare caz în parte.
Iată motivul pentru care e nevoie de o abordare rațională a problemei curățării și întreținerii pomilor.

,,Nimeni nu-și propune să taie copacii de nebun că aşa are chef. Dar nici nu putem aștepta să se surpe la orice vânt sau ploaie”. Mulți pomi au durata de viață depășită sau au probleme de putregaiuri și crengi șubrede. Acestea trebuie de urgenţă înlăturate. Au fost și cazuri în care nu se putea vedea nimic din afară dar interiorul era destul de distrus. De asemenea sunt numeroase cazuri în care rădăcinile au crescut și s-au întins peste cabluri subterane fie de energie electrică, fie de fibra optică. Nici copacul nu se mai dezvoltă normal dar și instalațiile au de suferit pagube. Primăria va insista pe continuarea lucrărilor de corectare a vegetației crescute fără noimă. Asta ar trebui făcut de cel puțin două ori pe an dar și de câte ori este nevoie”.

Primarul scoate în evidență că în mandatul său trecut au fost plantați nu mai puțin de 10.000 arbori de toate felurile. Și nu a fost neapărat o promisiune electorală, ci s-au făcut aceste lucrări în afara programului asumat în campanie. Aceste lucrări de plantare ar fi bucuros dacă ar putea să le facă în același ritm și în mandatul ce începe acum.

LĂSAȚI UN MESAJ