Mai multe gospodării inundate în județul Arad GALERIE FOTO

64

Mai multe gospodării din județul Arad au fost inundate, miercuri după-masa. Apele au pătruns în case și anexe în localitățile Arad, Sebiș, Şiria și Livada. De asemenea, pompierii trebuie să evacueze apa de strada Cocorilor, din municipiul Arad, care este închisă, iar situația este într-o continuă dinamică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că au fost trimise echipe cu motopompe în localităţile Şiria, Sebiş, Livada, Sânleani, Măderat şi Pâncota. Din aceste zone s-a solicitat sprijin la 112, după ce ploile au inundat locuinţe, anexe gospodăreşti, curţi şi grădini.

Cele mai multe intervenţii ISU au fost necesare în municipiul Arad, unde au fost inundate numeroase străzi, iar apa s-a scurs şi în subsoluri sau a ajuns în locuinţe. Totodată, au fost blocate mai multe artere rutiere din cauza apelor.

Primăria Arad a informat, de asemenea, că s-au înregistrat ‘cantităţi excepţionale de precipitaţii’, care au ajuns la peste 60 l/mp. „Echipaje ale Direcţiei Generale Poliţia Locală au fluidizat sau, după caz, au restricţionat traficul în zonele cu probleme”, precizează un comunicat al Primăriei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad, Monica Iovan, declarase că din cauza cantităţilor mari de precipitaţii, ‘canalizarea a refulat în unele locuri, deşi toate staţiile de pompare din oraş au funcţionat la capacitate maximă’.

Judeţul Arad se află, miercuri, sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale.

Update:

În urma fenomenelor meteorologice înregistrate în ultimele 24 de ore in judetul Arad au fost afectate localitățile: Arad, Pâncota, Șiria, Șilindia, Sâneleni, Livada, Revetiș, Dieci, Crocna, Cociuba.

Au fost inundate 39 gospodării, 2 case de locuit, 7 anexe. A fost avariat 1 podeț din lemn si inundate aproximativ 3 ha teren.

Pentru restabilirea stării de normalitate au intervenit Detașamentul de Pompieri Arad, Detașamentul de Pompieri Sebiș, Detașamentul de Pompieri Ineu cu 3 ofiteri, 25 subofițeri, 6 autospeciale de stingere cu capacitate de evacuare apă, 1 motopompa remarcabilă de mare capacitate, 2 motopompte remarcabile de capacitate medie, 5 motopompe transporturile, 3 autospeciale de teren.

Alături de forțele profesioniste au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Șiria, Pâncota, Livada, Silindia, Dieci cu 4 autospeciale, 13 motopompe de capacitate mică și 5 utilaje.

LĂSAȚI UN MESAJ