CJAS Timiș reamintește asiguraților că pot primi, gratuit, cardul european de sănătate

978

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis le reaminteste asiguratilor ca pot beneficia ,gratuit, de cardul european de asigurat.

Acesta confera dreptul titularului de a beneficia de asistenta medicala devenita necesara, in cursul unei sederi temporare, intr-un stat membru al Uniunii Europene. Acest document se elibereaza la cererea persoanei asigurate, pentru deplasari scurte in afara granitelor Romaniei si este valabil numai pe teritoriul statelor membre UE.

„In contextul necesității de a limita răspândirea virusului COVID 19,  CJAS Timis a pus la dispozitia asiguratilor o adresa de e-mail unde se pot trimite cererile si actele necesare in vederea procurarii cardului european. Astfel, fara sa se mai deplaseze la sediul institutiei noastre, asiguratii, dupa ce au completat cererea, pentru procurarea cardului (http://www.cnas.ro/cjastm/page/card-european.html),  o pot trimite pe adresa ehic@cjastm.ro impreuna cu actul de identitate. In  cazul studentilor/elevilor  trebuie depusa si o copie a carnetului de elev/student vizat la zi. Pentru  minori, este necesara o copie dupa certificatul de nastere”, a declarat Victor Dumitrascu, Director General CJAS Timis.

Pe primele cinci luni ale anului in curs au fost depuse 5143 de cereri pentru cardul european de asigurat. In aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat 6092 solicitari.

LĂSAȚI UN MESAJ