Mai ”lei” decât ”câinii”!

139

BC SCM Timișoara a bifat o nouă victorie importantă în play-out, 91-85 în fața lui Dinamo București în deschiderea etapei din acest week-end.

Pentru a doua oară în decurs de o lună, ”leii” bănățeni au trecut de Dinamo București, una dintre echipele cu pretenții la intrarea în play-off. A fost al șaptelea succes al stagiunii pentru baschetbaliștii timișoreni, care au pus un punct față de prima poziție retrogradabilă.

Duelul de vineri ce a deschis week-end-ul baschetbalistic a revenit echipei gazdă, parcă mai determinată decât adversarul. Un adversar venit relaxat în Banat la adăpostul intrării în play-off.

”Știm să Timișoara va juca bine și mai știam că noi s-ar putea să fim puțin deconectați de la joc după meciul din runda precedentă. Noi suntem aproape calificați în play-off și această înfrângere nu prea contează. M-aș bucura ca un oraș ca Timișoara să rămână în Ligă și la anul”, recunoștea la final antrenorul dinamoviștilor, Aleksandar Todorov.

Violeții au pornit meciul lansat cu un 29-15 în primul parțial. De aici încolo elevii lui Nenad Mandic au condus în permanență pe tabelă chiar dacă Dinamo a micșorat ecartul în sfertul al doilea (46-41). Ultimele două sferturi au stat sub semnul echilibrului, 26-26 și 19-18, spre bucuria BCT-ului, care și-a apărat avantajul. Final 91-85 și o victorie importantă care îi întărește poziția a zecea în Ligă, ultima care asigură menținerea în elită.

Timișorenii l-au avut în zi bună pe Slobodan Dundjerski care a reușit un double-double cu 18 puncte, 10 recuperări dar și 7 pase decisive. Pe lista marcatorilor și-au trecut numele Jeremic 22 puncte, Djapa 15 puncte, Veselinov 11 puncte, Zivanovic 10 puncte, Warren 10 puncte, Milencovici 3 puncte, Toth 2 puncte. De la Dinamo s-au remarcat Sulovic 18 puncte, Babkauskas 14 puncte și Dahlman 13 puncte.

Șone Markovic, secund BCT: ”Ne bucurăm de acest succes, fiecare victorie e importantă pentru noi. Astăzi am alternat momentele foarte bune de joc cu câteva momente în care nu am jucat cum ar fi trebuit. Nu ne facem calcule câte puncte mai avem nevoie, luăm fiecare meci pe rând și încercăm să le câștigăm pe toate”.

BCT merge miercuri pe terenul Energiei Târgu Jiu, iar peste o săptămână primește acasă replica lui BCMU Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ