Răducanu: “Sistemul politic actual a dorit ca Gabriel Oprea să părăsească alianța de centru-stânga”-VIDEO

278

Deputatul Ion Răducanu de la UNPR este de părere că demisia președintelui Gabriel Oprea a fost o lovitură pentru partid, o mare pierdere.

„Decizia o fost surprinzătoare pentru toată lumea, însă a fost făcută în maniera cu care generalul nostru ne-a obișnuit, cu onoare și demnitate. UNPR s-a constituit acum aproape şase ani și a fost un partid de lider. Un partid în care voința unică a funcționat fără nicio problemă. După decizia de ieri a lui Gabriel Oprea există pericolul ca nava cu care călătorește UNPR de şase ani să intre în derivă din cauză că nu mai are comandant. De aceea, conform statutului, pentru a trece de primul prag, secretarul general al partidului a preluat interimar președinția partidului. Se zice că nimeni nu e de neînlocuit, însă preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, va fi greu de înlocuit! A pus mai presus de orice interesele naţionale şi a fost un ministru eficient şi atent la nevoile celor pe care i-a reprezentat. A asigurat stabilitatea ţării şi a guvernelor din care a făcut parte”, este de părere parlamentarul.

Ion Răducanu a mai precizat că Oprea a contribuit la consolidarea sistemului de apărare şi securitate naţională.

„De aceea, succesorii săi vor avea o sarcină dificilă, vor trebui să combată celebrele cuvinte brâncuşiene ”sub umbra unui stejar nu creşte decât iarba!’’Am fost şi sunt alături de Gabriel Oprea. El a plecat pentru a ajuta partidul. Eu cred că este nevinovat și sper că se va dovedi cât mai curând acest lucru. Până atunci prezumția de nevinovăție e mai presus de orice acuzație. Sistemul politic actual a dorit ca Gabriel Oprea să părăsească alianța de centru-stânga și să-l lase pe Victor Ponta să-și rezolve singur problemele sale și ale PSD-ului. A refuzat și iată unde a ajuns! Constrâns de circumstanțe greu de perceput a părăsit prima scenă politică, sper că pentru scurt timp. Acum, mai mult ca niciodată, UNPR are nevoie de unitate, înţelepciune, viziune, hotărâre şi putere. Pledez pentru revitalizarea activității Biroului Politic Permanent Național, care sub coordonarea președintelui interimar să țină “pânzele sus”, să mobilizeze toate organizațiile și activul de partid pentru desfășurarea unei campanii electorale care să ne aducă rezultatele scontate. Nu avem timp de alegeri în partid. Nu trebuie să facem alegeri formale cu rezultate prestabilite. Trebuie să menținem spiritul democratic în partid, să hotărâm împreună în Comitetul Executiv Național strategia viitoare a partidului și chiar reorganizarea acestuia, dacă se impune”, a mai precizat deputatul UNPR Ion Răducanu.

LĂSAȚI UN MESAJ