Mai înseamnă ceva Premiul Nobel? Bob Dylan nu participă, fiindcă „are alte obligaţii” în ziua decernării

298

Cântăreţul şi poetul american Bob Dylan, care a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2016, nu va participa la ceremonia de acordare a distincţiei programată pe 10 decembrie, din cauza altor obligaţii programate, informează membrii Academiei Suedeze.

Potrivit afirmaţiilor oferite Academiei, Dylan ar fi afirmat că că şi-ar dori să primească personal premiul, dar alte angajamente fac acest lucru „din păcate, imposibil”.

Cântăreţul şi textierul Bob Dylan a primit anul acesta, pe 13 octombrie, Premiul Nobel pentru Literatură, pentru crearea unor noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane, anunţa atunci site-ul oficial al acestor prestigioase distincţii.
Premiul Nobel pentru literatură şi alte cinci distincţii Nobel vor fi înmânate câştigătorilor care vor participa la ceremonia din Stockholm, luna viitoare, când se va comemora 120 de ani de la moartea fondatorului Alfred Nobel.

Reprezentanţii Academiei Suedeze au declarat că „respectă decizia lui Bob Dylan”, adăugând că decizia muzicianului de a nu merge personal în capitala Suediei pentru a ridica prestigiosul premiu este una „neobişnuită, dar nu excepţională.”

Laureaţii Nobel pentru literatură au mai lipsit de la ceremoniile de decernare a premiilor. În 2004, romanciera austriacă Elfriede Jelinek a stat acasă, invocând că suferă de anxietate socială.

1 COMENTARIU

  1. Purtându-se agresiv, Dylan dă o lovitură de moarte corectitudinii politice, întorcându-ne la elitism. Toate culturile fiind culturi, megaintelectualii socoteau ce cântă el egal cu ce cântă Soljeniţîn sau Thomas Mann. Uite că nu e aşa! Fiind foarte bogat, americanul nu acordă nicio atenţie Nobelului, gest care vrând-nevrând semnifică! Ce? Că Nobelul e neglijabil. Că valoarea stă în cât vinzi, în succes. Consolare, listele clasice de carti bune!

LĂSAȚI UN MESAJ