Ambasadorul Japoniei vine la Timişoara. Şi aduce şi un festival de film

252

Prima ediție Festivalului Filmului Japonez la Timișoara se va desfășura în perioada 17-20 noiembrie 2016, evenimentul fiind organizat de Ambasada Japoniei, Universitatea de Vest și Asociația Culturală Yamato – recent înființată la Timișoara de domnul Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, împreună cu un grup de timișoreni pasionați de cultura niponă. Festivalul Filmului Japonez la Timișoara face parte din Luna Culturii Japoneze în România.

Proiecțiile se vor desfășura în Aula Magna a Universității de Vest, Bulevardul Vasile Pârvan 4, Timișoara), după următorul program:

– joi, 17 noiembrie, de la ora 18, ”Lingura de argint”;
– vineri, 18 noiembrie, ora 18, ”Lacrima strugurilor”;
– sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30,” Karaage USA”, iar de la ora 20:30, ”Capacul mării”;
– duminică, 20 noiembrie, de la ora 18, ”Cerul purpuriu”. La proiecția acestui film va fi prezent E.S. Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei la București. După vizionarea filmului, va avea loc un dialog cu publicul.

Toate filmele vor fi subtitrate în limba engleză, iar accesul publicului la festival va fi liber.

Excelența Sa Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei la București, va susține luni, 21 noiembrie, de la ora 10, la Universitatea de Vest, Amfiteatrul A01, conferința ”Urban Policies in Japan” (Politici urbanistice în Japonia).

LĂSAȚI UN MESAJ