Luxul de a trăi în România! Un american, amendat şi somat să părăsească ţara de Poliţia din Reşiţa!

1351

Polițiștii de imigrări au depistat doi bărbați din SUA și, respectiv, Muntenegru, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați să părăsească țara în termen de 3 zile, pentru cetățeanul american și 15 zile pentru cel din Muntenegru.

Cei doi cetățeni au fost găsiți în timpul unei serii de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă derulate de poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul structurilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în perioada 22 – 29 martie. Muntenegreanul are 54 de ani și americanul, 70. Persoanele în cauză au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele cetăţeanului muntenegrean o decizie  de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, iar cetăţeanului american, i-a fost acordată o comunicare de părăsire a teritoriului României, cu valabilitate de trei zile, întrucât acesta are un drept de şedere într-un stat din Spaţiul Schengen. Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare totală de 1.600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ