Bugetul Timişoarei, votat în unanimitate

187

Bugetul Timişoarei pe anul 2017 a fost votat de aleşii locali reuniţi în şedină extraordinară, vineri după-masă, după mai bine de două ore de discuţii. De acum, Primăria Timişoara poate funcţiona normal, poate demara investiţii noi şi poate să continue lucrările începute.

La şedinţă au fost prezenţi 21 din cei 27 de consilieri locali şi toţi au fost de acord cu propunerea bugetară întocmită de executivul Primăriei. Cei 1,4 miliarde de lei, suma de care beneficiază oraşul anul acesta, au fost împărţiţi între două mari categorii: cheltuieli şi investiţii.

Investiţiile primesc anul acesta 263 de milioane de lei, Transporturile fiind cele mai importante – 112 milioane de lei. Detalii despre investiţiile care se vor derula anul acesta aflaţi aici.

Consilierii locali au avut şi câteva amendamente la proiectul de buget pe 2017. Printre acestea se numără reabilitări de străzi, prelungiri de linii ale transportului în comun şi modernizări de secţii spitalieşti.

„Sunt două străzi, Apicultorilor şi Gospodarilor, din Calea Girocului, care sunt folosite pe perioada lucărilor din zonă de şoferi. Sunt distruse! Astea în două luni nu vor mai exista. Am propus câte 100.000 de lei pentru fiecare, ca măcar în anul 2018 să fie reabilitate”, a spus Dan Idolu, consilier local din partea PSD.

Social democraţii propun de asemenea construirea de treceri peste linia de cale ferată care trece prin Timişoara în zona Demeriade şi Avram Imbroane.

Consiliul Local i-a permis parlamentarului USR, Nicu Fălcoi, să spună câteva cuvinte. Asta pentru că Uniunea a contestat bugetul pe motiv că nu a fost respectată legea care prevede dezbatere timp de 15 zile a bugetului, nu de două cum a făcut conducerea Primăriei Timişoara.

„Nu îmi vine să cred că aşa ceva se întâmplă în oraşul meu. Noi contestăm modul în care a fost făcut public bugetul cu încălcarea legii. În 20 martie a fost votat bugetul judeţului? Ce v-a împiedicat să publicaţi a doua zi dimineaţă bugetul oraşului pe site? Eu sunt ferm convins că, dacă aveam mai mult timp, fiecare din cei interesaţi puteau veni cu amendamente serioase şi cu surse de finanţare, nu cu promisiuni politice”, a declarat, în faţa Consiliului Local Timişoara Nicu Fălcoi.

Contestaţia nu a fost acceptată de Consiliul Local, care a aprobat bugetul oraşului.

Vezi şi: Pe ce se duc banii timişorenilor în 2017? Azi se votează bugetul… dacă şi consilierii vor fi de acord cu propunerea lui Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.