Primăvara, fără toalete pe autostrada vestului

108

Şoferii care circulă pe autostrada A1 în judeţul Timiş trebuie să ştie că din aprilie nu vor mai avea la dispoziţie una dintre facilităţile absolut necesare: toaletele. Mai exact, spaţiile de servicii deschise pe lotul 2 al tronsonului Timişoara – Lugoj, amplasate în preajma localităţii Recaş, au rămas fără firmă de întreţinere. Aşa că mai marii de la drumuri au decis să le închidă de tot.

Autorităţile spun că ele se pregătiseră pentru a găsi o nouă firmă, au făcut licitaţia, au desemnat câştigătorul, dar unul dintre perdanţi a contestat rezultatul.

“Deşi procedura de licitaţie a fost realizată în timp util, iar contractul a fost atribuit, rezultatul procedurii a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Sperăm ca procedura să se finalizeze cât mai curând. Pe sectorul amintit al A1 Timişoara – Lugoj sunt funcţionale spaţiile din parcarea de la km 471+856, în apropiere de Topolovăţu Mare, unde se va asigura curăţenia în regie proprie, de către DRDP Timişoara. Alte spaţii cu toalete sunt accesibile la km 446+890, în apropiere de localitatea Traian Vuia”, transmite DRDP Timişoara.

Pe întreg sectorul de autostradă Cunţa – Nădlac rămân deschise, de la 1 aprilie, următoarele spaţii de servicii:

– Pianu – km 316+560
– Traian Vuia – km 446+890
– Topolovăţu Mare – km 471+856
– Pecica – km 558+618
– Punctul de trecere a frontierei Nădlac II – km 583+888.

“Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, rugăm participanţii la trafic să apeleze şi la spaţiile de servicii situate în apropierea nodurilor de circulaţie de pe autostradă: la Sebeş, Lancrăm – spre Alba Iulia, Orăştie – spre Cugir, Pecica – spre Arad”, mai spun cei de la drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ