Lumea teatrului din vestul țării în doliu! O mare actriță s-a stins din viață

648

„Cu tristeţe vă anunţ că a plecat într-o stea fosta mea colegă Ileana Zanche, actriţă a Teatrului de Revistă Deva. A slujit cu talent şi dăruire vreme de aproape patru decenii scena deveană dar a fost şi o fină şi talentată autoare de piese de teatru pentru copii. Drum lin spre lumină, dragă Ileana! Dumnezeu să-ţi odihnească în pace sufletul tău de copil!”,  a scris pe contul său de Facebook actrița Isabela Hașa.

Actrita Ileana Zanche Motataianu, s-a nascut la 30 septembrie 1944, in comuna Tacuta, jud. Vaslui.

In anul 1966 se angajeaza actrita la Teatrul de Estrada din Deva (astazi Teatrul de Arta) si timp de 30 de ani joaca pe scena acestui teatru in majoritatea spectacolelor puse in scena.

In anul 2004, impreuna cu fiul, Edy Moțățăianu, si sotul, Stefan Moțățăianu, a infiintat Trupa „Cu Moț… in frunte”, trupa de teatru muzical pentru copii, cu montari de spectacole cu priza la publicul cel mai tanar.

Pentru activitatea desfasurata a fost recompensata cu medalii de excelenta la festivalurile-concurs: „Sim-Fest Junior”, „Eco-Fest-Junior” si „Traistuta cu talente”.

A participat la numeroasele spectacole ale Teatrului devean, alaturi de mari artisti ai genului ca: Doina Badea, Corina Chiriac, Ion Cristinoiu, Horia Moculescu, Marius Teicu, Lucian Radulian, Alexandru Bocanet, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Dem Radulescu, Stefan Banica, Puiu Calinescu, Ion Dichiseanu, Grigore Vasiliu-Birlic etc. A lucrat sub conducerea unor mari regizori precum: N. Stroe, M. Maximilian, Stelian Filip, Bogdan Caus, Alexandru Darian, George Mihalache, Eugen Aron etc.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

sursa: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ