Ludovicul caraghios și ucigător!

261

La aproape o sută cincizeci de ani de la înființare, marele Partid Național Liberal – care a fost, practic, părtaș la cele mai importante evenimente din istoria modernă a României –  pare a se înscrie, tot mai hotărât, pe calea pierzaniei politice depline. După experiența mariajului ridicol cu ,,ursul” pesedist, din epoca uselistă, pe când era condus de etern-adormitul orator de operetă, Crin Antonescu, PNL a intrat, cu voluptatea sinucigașului de serviciu, în zodia carnavalului suav-feminin.
În numai doi ani de la ieșirea din scenă a lui Antonescu, ( manevră, nici astăzi, dezghiocată de misterul impregnat, fie de DNA, fie de jocurile de culise johanniste) partidul Brătienilor a suferit operații mutilante, purtând marca, deloc senzuală, a femeilor cu funcție de lider de tipul Gorghiu și Turcan, până ieri, alaltăieri.
Dramatic sau nu, bieții liberali au avut de ales ( în realitate li s-a impus) între carisma de fătucă de Bamboo a doamnei Alina Gorghiu și compoziția rizibilă – de Ana Pauker cu Suzana Gâdea la un loc – a post-democrației autohtone reprezentată de Raluca Turcan ! Ambele propulsate la vârful bătrânului partid liberal de ambiția și flerul îndoielnice ale președintelui Johannis.
Acesta, în detestabila tradiție a politicii românești de după ’89, a procedat, la fel precum toți ceilalți președinți din ultimul pătrar de veac, anume, subordonându-și fățiș și sufocant partidul care l-a propulsat în fruntea bucatelor.
Ce a ieșit din acest joc ieftin de putere al Cotroceniului se vede cu ochiul liber.  Un dezastru absolut la ultimele alegeri al PNL-ului, fapt care a dus la propulsarea PSD  pe culmile neatinse de acest partid nici măcar în epoca sa de aur, pe când la butoanele lui se afla marele cârmaci ex-comunist Ion Iliescu.
Rămas fără lideri de calitate, condus, în schimb, de diverse coterii interne manevrate de politicieni fără suflu și fără valoare de tipul lui Petrache, Bușoi și – decepția ultimă și cea mai devastatoare – Ludovic Orban, PNL-ul de azi are toate șansele să stea în opoziție cel puțin un deceniu, de acum înainte.
Dacă o mai fi existând, până atunci !
Partidul fondat de Bratieni se arată astăzi sedat complet de echipa de ,,meseriași” în ale guvernării, din popor și pentru popor, a PSD-ului.
O grupare așa-zis politică, mânată cu dibăcia haiducului răsărit în crucea nopții, firește că vorbim de eternul Daddy, și lăsată să conducă nestingherită această țară, cine știe pentru câtă vreme.
Până la urmă, cum îți așterni așa dormi, numai că, la mijloc, e vorba, totuși, de un partid, care, dincolo de gloria trecutului, trebuie să rămână alternativa viabilă și necesară la stânga dominatoare de azi.
Din acest motiv, poate se vor găsi niscaiva liberali cu capul pe umeri și curajoși barem pentru o vreme, care să pună capăt chinurilor din prezent ale acestui partid.
Inși capabili să-l desprindă, fie și în ceasul din urmă, de păpușarii caraghioși care i-au pus, inconștienți și abrutizanți, perna pe gură, cu intenția limpede de a-l trimite în lumea umbrelor politicii românești !

LĂSAȚI UN MESAJ