13.6 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Lucrările de refacere a Institutului Oncologic de pe Calea Torontalului ar putea demara curând. Alte două spitale timișorene urmează să fie modernizate cu bani din finanțări externe

AdministrațieLucrările de refacere a Institutului Oncologic de pe Calea Torontalului ar putea...

Președintele Camerei Deputaților, deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis anunță că până la finalul anului începe demolarea unei părți a clădirii de pe Calea Torontalului unde va fi realizat Institutul Regional Oncologic.

Social-democratul Alfred Simonis precizează că, în etapa următoare, proiectul va fi preluat de Compania Națională de Investiții.

“Nu pot să nu menționez acea investiție atât de importantă în Timișoara, Institutul Regional Oncologic din Timișoara, acea clădire de pe Calea Trontarului la care cred eu că anul acesta va începe demolarea părții care trebuie demolată. În următoarea perioadă, Guvernul României va adopta, ordonanța de urgență care va permite preluarea de către CNI a investiției. Iar CNI-ul să deruleze în regim de urgență licitația, după care să înceapă partea de demolare și evident, de reconstrucție acelui spital atât de așteptat în Timișoara”, spune Alfred Simonis.

În ceea ceea ce privește infrastructura medicală din județ, parlamentarul de Timiș mai anunță și că, cel mai probabil, Spitalul Județean din Timișoara va absorbi Spitalul CFR.

“Nu știm încă spre ce opțiune ne vom îndrepta. Pare, în acest moment, că se va duce către Spitalul Județean. Vă dezvălui, de asemenea, faptul că, până să se facă acel transfer către Spitalul Județean, Ministerul Transporturilor va mai expropria ultima clădire din acea incintă, un palat retrocedat în condiții suspecte în urmă cu foarte mulți ani va fi retrocedat, vor fi expropriați proprietari, Ministerul Sănătății va intra în posesia lui și după aceea, fără niciun fel de problemă juridică, va fi transferat către județul Timiș”, spune parlamentarul de Timiș.

Alfred Simonis mai spune și că „ne apropiem” de finanțarea echipamentelor la Spitalul de Copii, prin creditul BEI. Lista s-ar putea definitiva, potrivit deputatului PSD, în cel mult o lună și jumătate.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :